Friday, 27 January 2012

BABE, PLEASE TALK PROPERLY !!

Views
Aku memang jengkel dan menyampah betul bila tengok statement orang yang ada tokok tambah perkataan 'eww' tu. Penat aku nak tafsir kadang2. kalau korang still tak clear lagi apa yang aku tengah amukkan ni, korang boleh baca contoh dia:

 normal vs 'eww'

  1. kita - titew
  2. aku - aqoo
  3. touching - tacink
  4. siapa - sapew
tu baru sikit. cuba korang baca conversation yang macam bangang ni :
WTF : OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?
Me : Huh ? Ohhh ...
WTF : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?
Me : seremban , 17 .
WTF : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?
Me : Huh! =='
WTF : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ GOdIeeYaa PhUii !!
Me : Okay .
*After a few Minute Later =='
WTF : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh :)
Me : okay .
WTF : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw .. :(
Me : ( Aperw Bubbee ayartt Koh NiH Arhkoe Tak pUrhamm Larhhh BunckSart ! )
WTF : ape yang awak anta saya tak paham !
Me : Tau pun abistu kAU INGAT AKU PAHAM KEH bende yang KAU ANTA SETAN !

korang bayangkan, macam mana aku nak faham bahasa yang macam tu? aku kalau jumpa je orang yang macam ni, biasanya aku sound dia direct je. one of ayat aku macam ni la :

" kau boleh tak speak proper sikit. aku seriously gila tak faham apa yang kau sampaikan. kau jangan sampai aku carut kat kau.kau ni memang perosak bahasa la!"


sorry to say la kalau ada yang terasa. betul what, bahasa yang nak digunakan tu, biar la proper sikit. korang nak guna short form aku tak pernah halang tapi guna lah yang boleh difahami. aku still boleh terima la kalau kau nak rojak kan bahasa tu macam mana sekalipun but please la jangan guna bahasa macam orang yang tak pernah sekolah tu. even budak tadika pun can spell it right. 

aku: wei, aku menyampah betul la dengan orang yang talk 'rempit' ni !!
       (usually aku panggil bahasa bangang tu bahasa rempit)
kawan: ala kau ni. biar je la dorang. kawan aku kata, kadang2 bahasa macam ni nak express kan kemanjaan 
           dorang tu.
aku: (speechless in a minute) kepala hotak dorang la manja!!

aku memang betul2 serious MENYAMPAH dengan budak yang gunakan bahasa macam ni.
PLEASE la!! TAK MANJA PUN LA WEI AYAT KORANG TU!! lagi MEMENINGKAN KEPALA adalah.

korang yang gunakan ayat2 BODOH tu, tak pernah fikir ke consequence nya?
banyak tau.( bagi aku la)

antaranya :

  • boleh jadi bad habit 
  • orang akan menyampah dengan korang
    (and for sure la kutuk korang gila2 punya la)
  • korang akan diCOP sebagai perosak bahasa
  • silap2 dalam exam, korang boleh terlanjur guna bahasa bangang ni
    (time tu kalau nak menyesal pun dah tak guna lagi
bukan aku je tau yang ANTI dengan bahasa ni. ada ramai lagi yang ANTI. to those yang tak percaya tu, aku boleh bagi prove. ni aku selitkan video ANWAR HADI. dia pun bagi point yang lebih kurang sama macam aku about bahasa BODOH ni.


cukup la sampai sini. nanti aku ulas banyak2, confirm punya la ada yang akan tak puas hati and cakap aku ni EMO tak tentu pasal la.. period 24/7 la.. whatever babe!! but please to all teens out there, I beg you to speak normally and properly. tinggalkan je la bahasa BODOH korang tu. tak MATI pun la !!

PS: sorry bahasa kasar sikit. sebenarnya, aku geram sangat dengan orang yang macam tu. peace yo!!










Thursday, 26 January 2012

KENAPA PEREMPUAN SAHAJA YANG ASYIK DIPERSALAHKAN?

Views


" btw, patotlah zaman sekarang si isteri dok asyik kene terajang. rupenye perempuan zaman
sekarang tak sayang mulot."



ayat kat atas ni buat aku HOT sikit!! agak2 la wei. not all perempuan yang macam tu. kadang2

lelaki belasah perempuan sebab :



  1. he's drunk 
  2. tak boleh nak terima nasihat isteri dia 
  3. dia panas baran and kemungkinan besar dia ada tanda2 awal nak jadi gila
  4. dia nak lepaskan stress dia kat bini dia 
    (yang ni betul2 dia GILA!!)
  5. dia fikir hanya dia je yang betul dan konon nya terasa yang pride diri dia tu dah tercemar. 


aku memang bosan betul la bila dengar macam2 rumor tentang suami pukul and belasah isteri

ni. kadang2 aku terfikir juga, yang dorang ni memang suka hati je ek nak pukul bini dorang

because dorang rasa yang bini dorang tu hak milik total dorang. dorang ni tak fikir ke perasaan

bini dorang yang teraniaya tu. dorang ingat dorang punya bini tu patung hidup ke? suka hati

kalau nak buat apa2 pun. aku respect gila2 la dekat isteri yang tak nak diceraikan oleh suami

dia just because fikir pasal anak2. bayangkan betapa besarnya pengorbanan seorang ibu

walaupun diri dia kena seksa dengan teruk !! besides, aku terfikir jugak, orang lelaki ni tak fikir

ke cons perbuatan dorang tu? takkan semuanya ikut emosi. tak kesian ke tengok bini dorang lebam2 and nangis bagai nak rak tahan sakit? aku pelik betul la. so, guys out there, please have

some humanity and be gentle towards women. we're weak and we need someone like you to

protect us.






girl: awak, saya ada benda nak cakap dekat awak.

boy: apa dia sayang?
girl: awak jangan marah saya tau. i'm pregnant.

boy:shit!! how could this happen. kan I dah suruh you makan pil perancang tu. DAMN!! so, awak

nak saya buat apa? bertanggungjawab atas awak? macam tu?

girl: ye la. baby dalam perut saya ni kan anak awak.

boy: it's over between us. aku dah tak kisah pasal kau. lantak kau la. sama ada kau nak jaga,

gugurkan atau buang je baby tu, tu hal kau. dah aku nak blah!! jangan contact aku lagi. aku

tak nak kenal dengan perempuan sundal macam kau lagi.
girl: (menangis macam orang gila) awak jangan la macam ni!! jangan la tinggal kan saya.



yang ni lagi satu situation yang bagi aku bapak unfair gila!! dah tahu buat salah tu sama2, tanggung la sama2. ni tak, mesti perepuan je yang kena. aku bila tengok situasi macam ni dalam drama, movie or paper, aku speechless. aku kesian dengan perempuan tu and geram gila denagn lelaki tu. padahal, bagi aku la, seks ni mesti la lelaki yang start, betul tak? takkan la perempuan tu nak tergedik-gedik lose her virginity kalau bukan lelaki yang goda and ambil kesempatan atas dorang. bila perempuan tu dah pregnant mesti boyfriend dia akan tinggalkan dia. mostly la guys out there akan buat macam ni. and bila dorang nak kahwin, dorang nak cari perempuan yang baik2 je. habis tu, korang tak fikir ke about perempuan yang korang dah tinggalkan macam habis madu sepah dibuang tu? seriously, i'm pity with these girls. ye la. memang confirm la future dorang gelap gila2 and some of them kena buang from family gara2 nafsu binatang korang tu.hey guys yang jenis macam ni, memang mimpi la ALLAH nak bagi korang isteri yang baik2.korang kena ingat ayat ni,




" lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik, perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik, lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, dan perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat."




please, bare in mind sentence ni. ALLAH tu MAHA ADIL. mesti ada yang disagree kan? to me la kan, kalau lelaki tu jahat and then dia kahwin dengan perempuan yang baik but lepas tu dia turn to be a very nice guy and no more jahat2 ni, ALLAH belum klasifikasikan dia lelaki jahat lagi. bukan tu je, ada jugak yang lelaki yang jahat dapat perempuan yang baik but dia lansung tak ada inisiatif and kesedaran nak berubah. yang ni pulak bagi pendapat aku la kan, ALLAH nak uji both of them. tapi lelaki yang jahat ni, tak payah la brag sangat because korang dapat bini yang baik walaupun korang jahat. hukuman tu takkan terlepas la. maybe bukan hari ni or esok lusa but maybe hukuman korang tu akan terbalas masa dekat akhirat nanti. tips untuk elak daripada all the bad situations ialah korang pandai2 la fikir dan jaga diri korang tu. kawal sikit nafsu korang. but kalau korang dah terlanjur, memang dah tak boleh nak undur. benda yang dah lepas, biarkan sahaja ia berlalu. yang pastinya, korang kena la cepat2 bertaubat kepada ALLAH. lagi satu, kalau siapa yang dah ada baby tu, tak payah la buang baby tu. kesian doe aku tengok baby yang comel2 mati. cuba korang fikir berapa banyak dosa korang kalau korang ambil tindakan BODOH tu.




okay that's all pendapat aku bagi post yang ni. :)

to guys out there, please be more responsible in the future.

peace yo!!










Tuesday, 24 January 2012

P.O.L.I.G.A.M.I.

Views
mengikut wikipedia, poligami merujuk kepada perkahwinan di mana seseorang itu berkahwin dengan beberapa orang sekaligus. Biasanya suami yang mempunyai lebih daripada seorang isteri. Ia merupakan lawan monogami.
okay. melalui pendapat aku pula. poligami ni macam benda yang best but the same time macam menyusahkan juga la bila poligami ni jatuh kepada lelaki2 yang tidak bertanggungjawab dan tidak tahu erti sebenar poligami ni.

SITUASI 1:
lelaki : poligami ni best la. perempuan je bodoh nak nangis2 bila laki dorang kahwin lain.
aku: hello brother!! perempuan tu nangis sebab dia dapat payung emas la. bukan senang nak dapat payung
       emas. dia tengah terharu la tu..suka hati kau je kata dia tengah nangis.
lelaki: (speechless)

haha. sekarang ni, most of lelaki guna alasan lebih kurang macam aku la. kalau isteri reda dimadukan, dia dapat payung emas. betul la tu. aku pun tak bantah. dalam Quran yang kata macam tu. aku bukan nak sokong sangat idea poligami tu. tapi dah termaktub kat dalam Quran tu. kalau aku bantah maknanya aku saja je jadikan diri aku ni jahil agama. aku tak nak kena laknat. but then, ada ke perempuan yang nak relakan diri dia dimadukan?? aku sure. ada tu memang ada. tapi sikit je la. most women memang 100% membantah poligami ni. 

SITUASI 2:
kawan : aku kesian la tengok mak cik sebelah rumah aku tu. laki dia kahwin lain. tapi tak adil. anak2 dia pun
             hidup melarat je.
aku: tu maknanya laki dia BODOH la.
kawan : kenapa kau kata laki dia bodoh?? suka hati kau je.
aku: ye la. dah tahu nak berpoligami tu. pandai2 la uruskan. bahagi2 kan. ni tak, dapat bini baru, semua 

       anak bini yang lama dia tinggalkan. tu la aku kata. ISLAM dah bagi peluang berpoligami tapi dia salah 
       gunakan. dua perkataan je sesuai dengan lelaki macam ni. the exact word is LELAKI BODOH!!


korang setuju tak dengan statement aku?? betul what. kalau nak berpoligami. lelaki ni kena adil. tapi satu je yang dorang tak boleh adil iaitu KASIH SAYANG. to all men yang nak berpoligami tu, fikir2kan la sama ada korang ni boleh adil ke tak? susah tau. kalau korang tak adil, nanti korang boleh kena seksa. korang dapat dosa sebab menganiaya anak2 bini korang yang korang tinggalkan tu. tak payah la tamak sangat. kalau dah tahu diri tu tak mampu, tak payah la kahwin lagi satu. nanti kalau korang kahwin banyak2 tapi gaji korang pun tak cukup nak tampung satu family, ia akan jadi satu beban untuk korang. nanti korang semua nak kena fikir pelbagai cara untuk afford tangungan korang yang ramai sangat tu and then korang akan stress. bila korang stress nanti, banyak la problem akan happen. contoh dia macam ni :

  1. korang akan marah anak2 korang tak tentu pasal
  2. korang akan jadi brutal towards family korang
  3. kemungkinan besar korang akan pukul isteri korang yang tak bersalah tu
    (yang ni memang obvious banyak gila laki yang buat. padahal perkahwinan ni sepatutnya protect orang perempuan. tempat selamat untuk isteri berlindung ialah di sisi suami)
  4. lagi parah kalau korang ambil shark loan 
    (ni yang sampai kena blackmail and timbulnya kes BUNUH kalu korang gagal nak bayar hutang korang)
and banyak lagi la cons dia.I think cukup la .nanti aku karang lebih2 jadi isu. tu je pendapat aku yang aku boleh nak bagi about poligami ni. :D

*tajuk ni aku buat sebab ada someone request and that someone is a boy :D

Monday, 23 January 2012

ATUK GRANDFATHER GROβVATER 할아버지

Views
itu dia atuk aku. ABDUL MANAP BIN ARSHAD!! :D





Tadi aku pergi KL. balik rumah atuk aku. tiba2 muncul pulak idea nak cerita pasal Atuk aku ni.

Jangan main2. atuk aku ni bukan calang2 orang tau. ATUK AKU NI WARDEN PENJARA PUDU!! warden VETERAN tu siot!! haha..

ni ada sikit video dia.tu pun kalau korang interested la nak tengok. atuk aku ni baik. dia still tunjuk lagi parut yang dia kena dengan one of the banduan kat pudu jail tu. video ni menyebabkan some of my cousins macam brag sikit la dengan kawan2 dorang. dorang mesti cakap cam ni, "atuk aku dah masuk TV, atuk kau ada ke??". kadang2 aku rasa kelakar jugak. but, time atuk aku ni nak masuk TV ni kan. dia gila lah. bapak camera shy. orang ASTRO ambil masa almost two hours nak buat video atuk aku. atuk..atuk.. haha!! :D

tapi sekarang atuk aku dah tua gila dah. umur dia ada la dalam 80++..dia pun ada ciri2 awal Alzheimer..so dia dah tak berapa ingat lagi memori dia yang dulu2.kesian kot bila tengok keadaan atuk aku bila dia cuba nak mengingat. bila dia gagal, dia akn menjerit.. I feel so sad.. bila tengok dia macam tu. huhuhu.. ;(

cayalah atuk!! you're the best!! I'M PROUD JADI CUCU TOK MANAP!! I love you ATOK!! muah :*

ni gambar atuk sebelum pudu jail dirobohkan.









 

Sunday, 22 January 2012

KISAH REMAJAKU BERMULA DI STJ.STJ SEGALANYA!! :D

Views
in year 2007..
wow!!yippeee!!i got a letter...huh??
"ayah,STJ tu apa??STJ tu kat mana??tak pernah dengar pun..popular ke??best ke??"
tu ayat first yang keluar from mulut aku..mula2 tu happy la sebab dapat masuk SBP la kan..bukannya calang2 sekolah..but then,terbaca la kat internet yang STJ ni selalu tak ada air..macam mana ni..betul ke rumor ni??



tarikh aku jejak kaki ke STJ ialah 8 Januari 2007.tu first time la kan.budak sekolah harian dah almost a week sekolah.kitaorang budak sbp baru nak start.hehe."ayah..lama lagi ke nak sampai??pening la naik bukit putus ni..belit2 macam roller coaster...jauh lagi ke..orang rasa macam nak muntah pon ada ni..pening la..."ayat tu aje yang aku asyik ulang2 sampai la dekat STJ.hehe.

tiba saja depan gate STJ tu, first impression aku."eee..buruknya!! ni betul ke STJ?? banyak nya tahi lembut kat sini.ayah bau apa ni??busuk gila"."tu bau mardec la",ayah aku reply pertanyaan aku.
habis je daftar aku sebagai pelajar STJ,aku dengan parents aku pergi la jalan2 tengok around STJ ni.habis je ronda2 STJ parents aku dah nak tinggalkan aku.sedih je aku bila mama dengan ayah dah nak balik.ye la kan. aku ni dulu2 mana ada sangat berpisah dengan dorang. hari first je aku kat STJ, semua budak batch aku kena panggil pergi dorm PP(dorm hicom prefects). dekat situ baru aku tahu apa itu orientasi and what so ever apa yang kena buat. time first2 jadi
budak kecik(gelaran untuk budak form 1 and 2) kitaorang kena hafal and ambil signature senior(memang obvious la form 5 kan) within a week je. banyak gila2 aktiviti2 yang best2. tapi ada jugak yang tak best.terseksa jugak pon ada. ragging tak payah cakap la, of course la happen.but dalam banyak memori yang aku ingat ialah memori yang tak best tu la.betul kata2 akak senior aku. benda paling aku rindu ialah memori tak best tu.serius! aku rindu gila2 memori tu, contohnya macam ni :

  1. nyanyi kuat gila2 sampai sakit anak tekak dekat perkarangan hostel.
    time tu la kan,kitaorang kalau tak tinggi oktaf tu..memang kena marah la dengan satu hostel.
    sampai ada la jugak one of kitaorang yang nangis(time tu lagi la kitaorang kena marah ngan teruk)
  2. selalu kena jerit dengan senior
  3. tapau makanan DM untuk dorang
  4. sebelum masuk dorm kena buat show free untuk dorang
    bayangkan betapa terseksanya. kitaorang kena nyanyi,menari or what so ever je la untuk hiburkan dorang. sekarang benda tu dah tak ada dah kat STJ ni.dah tak best!
ada bayak lagi sebenarnya. karang kalau aku list banyak2 takut kalau ada freshman yang nak masuk sbp tak jadi pulak nak masuk..hehe..tapi sebenarnya, sekarang ni dah kurang la buli2 ni because rules dekat sekolah dah ketat gila2.semua guna sistem 'touch n go'.so, to all freshman,don't worry.korang tak akan kena ragging yang teruk2 punya la.

banyak gila2 pengalaman aku kat STJ ni. aku pun start puberty kat STJ jugak.hehe.
jejakkan kaki kat STJ ni mengajar aku cara nak hidup. kat STJ jugak la, aku belajar lagi mendalam tentang agama.aku pun baru first time tahu apa itu
usrah(rindu gila nak pergi).belajar pakai tudung, solat and many more la.

kat STJ jugak aku jumpa ramai kawan2.ye la kan. hidup semua dengan kawan2.mandi,makan,tidur,belajar semua dengan kawan2.memang tak sah la kalau tak ada kawan.
seksa wei kalau diri kau tu kena pulau!! bapak gila korang akan rasa macam tak ada LIFE dah kalau nak hidup kat sekolah ni.



dulu macam ni.buruk je.




sekarang ni.bukan main lawa lagi. bayak gila improvement.




dataran ilmu ni macam ni la.kecik je.



sekarang ni. cikgu pun akan duduk atas stage tu kalau da perhimpunan. :)




dulu  mana ada raudhatul ulum ni. dulu kitaorang solat kat musolla je.
musolla tu dah la kecik. asyik kena berhimpit je.ingat lagi.dulu kalau nak buat tarawikh, budak boys mesti kena solat kat luar and kadang2 space untuk budak girls tak cukup pun.
now, bila surau ni open.we're having such a great ramadhan!!

okay that's all I think. kalau ada lagi benda nak sharing is caring dengan korang aku akan karang lagi.hehe.so, memang betul la kan.hidup remaja aku hanya di STJ.lima tahun kut aku spent time kat STJ. balik rumah pun bukannya selalu. hidup dengan kawan2 lagi lama berbanding dengan family sendiri. =)







Friday, 20 January 2012

MY BESTIES!! :D

Views
okay mari sini aku kenal kan dekat khalayak umum besties aku.

NORSYAZWIN FAIZA
FB: AWIN CUTE

 SYAFIQAH ALWI
FB: PIQAH!!!

NUR HANIM HAKIM
FB:APOK!!
BLOG:SIOT JER KUTUK AKU..HAHA!!

RAJA NUR ARINI NATASYA
FB:ANAK RAJA

NORAMIRA SYAHIRA
FB:GILADER!! HAHA!!


UMMI MASYITAH
FB:SHE'S PEMALU :P


BAASHIRAH 


HAMIERA NORDIN


IZZATI FARHANI
FB:MY SISTA!!


 NUR SYAFINAS
FB:TEMAN AKU KUTUK ORANG.HEHE


DANIAL SHAH
FB:BROTHER AKU NI!!KAWAN AKU NI!!

YANG MACAM MENYERLAH TU DIA LA.HEHE :P












DON'T MESS WITH ME :(

Views
korang semua mesti ada kisah tersendiri kan bila korang  tak puas hati dengan someone ni. ni kisah yang paling aku rasa aku memang tahan sabar gila2 la dengan minah ni.


minah ni dia perlekehkan aku and dia suka suki je letak darjat aku ni kat kaki dia.wei sejahat-jahat aku la kan.aku tak pernah letak darjat orang kat kaki aku. aku menggigil gila2 bila marah dengan perempuan ni.
ni conversation dia dengan aku.


bitch:
Weh, tak perlu aibkan aku kat FB. Ckp aku idiot bagai. Kau bukannya pandai mana so tk payah nak insult aku mcm tu. Kau tau tak budak budak ni ramai tak puas hati dgn kau? Selfish kau ni. Aku takkan maafkan kau sampai mati k? Sbb kau burukkan aku kat FB. Unless kau jumpa aku FTF mintak maaf.


me:
aku tak mention nama ko pon. yang ko terasa sangat kenapa? 
oh yeah !! ramai yang tak puas hati dengan aku? so mention nama la. biar aku cakap sendiri dengan dia orang. ko bajet. aku nak sangat ke mintak maaf ngan ko? ko cakap aku humiliate ko kat fb kan? and then why are you stating me about queen control and the leader of wannabes?? lagipun yang arrange reunion kat skola ialah aku. i'm the one who asked the legal permission with the headmaster. so, it should me the one who organize it !! not you !! and why you blame me? why you must laugh at the condition? and then perlekehkan aku.


bitch:
Diam lah kau. Kau jgn pkir kau bagus sgt dgn apa yg kau ada. Bg motivasi kat budak standard six? Ceh. Mcm bagus benarrrrrrrrr. Nak je aku muntah depan kau. Kau nak aku mention nama dorang? Tak bole, dorang baik dgn aku. Kang tak pasal pasal, kena maki hamun dgn kau yg kononnya leader paling bagus dlm dunia. Hahah! Dumbass. Kau yg arrange? Kelam kabut kau punya plan. Mak aku pun ckp kau ni kelam kabut. Nak plan, plan last minute. Pendek akal dah ke? Kau datang lambat td, byk ckp lak kau skrg. Aku buat status then aku delete kan? Kau ada buat mcmtu? Kau mmg queen control pun. About that leader wannabe, ada org yg ckp kat aku mcm tu then i just copy an paste. The conclusion is kau CLUMSY. Mcm mana kau bole jd ketua? Baik bagi izzudin je la weh jd ketua. Baru semua orang rasa adil. Ni tak, ikut kepala kau sorang je. Apedehal.


me:
don't you ever tell me to shut up!
who do you think you are!! suka hati nak muntah2 depan aku!! pergi jamban la wei!! ke dekat rumah ko memang dah takde toilet!! lupa pulak aku. mulut ko memang da macam toilet pon. is it wrong for me to motivated my junior? to see them? would you do the same? it's good to courage someone you know.i'm not like you who always critics others.
all the teachers love my idea and for your information, all the teachers appreciate us even though it is not quite good. at least we tried to give and share what we got.they also very happy to see us. cikgu2 semua cakap "bagus la you all datang sekolah balik. jumpa and ingat cikgu2 balik. walaupun tak banyak yang kamu nak kongsi.cikgu sangat menghargai you all."besides, ko dah takde sangat idea ke sampai nak copy and paste statement orang? aku tak queen control all alone okay! aku benarkan and kasik izzuddin jadi admin dalam group.


bitch:
Usah berlagak baik and bagus kat sini. Nobody cares. Ceh ketua konon????? Ketua sendiri dtg lambat. Boleh blah! Rumah aku besar wey, kau je dok kampung tu mulut celupar. Kau ni perempuan kelam kabut. Kesian kau ramai anti kau dalam senyap. Tak payah nak bangga sangat kau organise semua benda tu. Takde org impress kat kau. Hahah! Hoi hipokrit, look here. Kau kata aku tau critic others? Whatthaaa?????? Habis yg kau aibkan aku kat FB kau tu amende siap ckp aku idiot? Kau yg idiot sbnrnye. Dah la kelam kabut! Puih. Lalalala queen control taknak admit pulak. Hahaha loserrrrrrrrr, slut


me:
kalau kau cakap aku loser, asal bila ko dah kalah je dengan aku, kau block aku? bapak tak profesional la siot!! and who are you? anak raja sangat ke? suka hati nak panggil aku slut? memang sesuai sangat la aku gelar ko bitch! kau nak cakap rumah kau tu besar sangat ke? rumah kau yang kau rasa besar sangat nak mampus tu tak boleh bawak masuk dalam kubur la! cara kau cakap,macam la kau tahu sangat aku tinggal mana. kau kata tak ada orang impress dengan aku? ada la wei. kau mulut, tak payah macam jamban ! and what are you to call me hipokrit? dah memang betul what ko idiot! pasal attire yang nak kena pakai pon kau boleh nak bawak gaduh. KO NI MEMANG BODOH!! kau tak payah cakap aku mulut celupar la!CERMIN DIRI KAU TU SIKIT. 
paku dulang, paku serpih, mengata orang. KAU YANG LEBIH!!
kau kata tak ada orang impress kat aku ek? adala wei! cikgu2 kat sks tu,semua impress kat aku because datang balik sekolah jumpa dorang.kenang and hargai dorang. so kira even la aku dengan kau kan.kau kutuk aku kat facebook ko.aku kutuk la pulak ko kat facebook aku. KAU NI PERASAN SANGAT KE NAK JADI MINAH SALLEH? tak boleh pakai baju kurung konon. HAKTUIH LAA!! KAU NI MEMANG MELAYU MURTAD! BODOH!! TAK NAK NGAKU BANGSA SENDIRI! besides, kau ni memang dah takde point kan? asyik ulang point yang sama je. dah gila ke? or KO MEMANG BETUL2 DAH GILA!! aku rasa la kan.ko ni memang gila la wei!! and for your information, mentaliti kau ni, memang low class!! we're budak SBP memang selected student yang kerajaan pilih untuk majukan negara. so, apa lagi. balas lah statement aku. ke ko nak lari and block aku lagi?? pandai2 la kau fikir!!


bitch:
Buat apa friend dgn loser mcm kau ni? Aku melayu murtad? Alhamdulillah. Hanya Allah dapat membalas apa semua yg kau ckp ni Dosa dgn manusia lagi worst okay, so think it back. My mom said, block je org yg annoying ni. Buat apa letak dia kat friendlist lagi. Kau tu bukan sesape pun. Jgn sibuk nak judge org, judge diri kau dulu. Aku ok je pkai baju kurung. Tang pkaian laki tu yg kelakar, you're so LAME! Ramai benci kau. Haha k kelakar gila kau ni. Bagi panjang2 pkir aku baca? Aku just ckp apa yg aku nak ckp je. Ramai backing aku dari kau. Kau period 24/7 ke? Lol im sympathy. Takbur kau ni. Budak SBP bukan bagus mana pun. Ade je lagi teruk dr sekolah biasa, hm one of 'em kau lah . Budak SBP patutnya berbudi bahasa la kan? Sepupu aku pun budak SBP. Takde pun mcm kau? Kau ni dah terpesong agaknya. Allah boleh tarik apa yg kau ada sekarang ni bebila masa saja ok? Jgn berlagak sgt. Hidup ni kejap je. Dosa dgn manusia, smpai mati pun kau takkan aman. Aku just ckp benda betul then kau nak mengamuk mcm org meroyan apasal? Kata budak SBP? Mmg goverment rugi masukkan kau dlm SBP tu. Mulut kau mcm celaka. Haha sorry to say. Kau lah budak SBP yg paling low aku pernah jumpa, setaraf bawah kaki aku 


me:
we're budak SBP tak payah berbudi bahasa la bila jumpa orang yang mulut macam longkang ni!ayat ni.better ko preview balik.sape judge sape."Jgn sibuk nak judge org, judge diri kau dulu." hormone progestrone,oestrogen, LH and FSH aku tu,stable lagi okay.kalau kau nak kata goverment rugi pilih orang macam aku ni.sorry to say la!! goverment sendiri yang support aku pergi german in 2010!! it's not a waste on money la.besides, ko tak payah la nak cakap aku terpesong!! aku tahu la batas2,hukum2 agama.yang kau ni berani sangat nak cakap pasal dosa kenapa?? kau bajet kau bagus sangat?perfect sangat ke?? kau cakap,aku setaraf kaki kau!! mimpi la wei!! taraf aku lagi tinggi la dari kau!! setakat ni.akademik aku semua okay.and thank Allah!! it's quite good!! kau tu tak payah belagak sangat!! ayat ko yang ni,"Rumah aku besar wey, kau je dok kampung tu mulut celupar."da cukup untuk prove kan yang ko ni memang belagak gila!! tak payah cakap aku loser!! ko ni berguna sangat ke?? setakat ni laa kan..semua exam ko btol2 cemerlang ke??sampai nak cakap aku ni loser sangat ha??!! yang kau sibuk pasal pakaian lelaki buat apa??ko ni lelaki ke??nak busybody sangat?? tak payah simpati dekat aku.ko tu yang patut simpati dekat diri ko sendiri!! aku pun, tak memerlukan perasaan simpati kau tu!! I can stand with my own bare feet!! aku cakap point sikit je..kau yang tetiba nak pissed off bagai pahal??ke kau betul2 terasa dengan semua point aku.kalau ye,bagus lah.at least, kau ni reti jugak membaca!!


haha. kelakar kan? or to korang scary?
ni one of ayat yang aku akan bagi if someone mess with me.
if korang baik dengan aku,aku akan jadi super duper baik for korang.
if korang cari pasal,ni la padahnya.
so the conclusion is don't mess with me! :D

SOMEDAY :D LAGU PEMBAKAR SEMANGAT AKU

Views

First of all.aku nak kata lagu ni memang best gila.aku start minat lagu ni masa aku tengok cerita korea.tajuk cerita tu is dream high.rugi kalau siapa2 yang tak tengok cerita because cerita kisah dia menarik.jalan cerita dia buatkan korang akan rasa tak nak give up dalam hidup korang dan sentiasa cari peluang untuk teruskan kejayaan korang walaupun ada banyak halangan.


  I hope these tears will stop running someday.
  someday after this darkness clears up

  I hope the warm sunshine dries these tears

  When I feel that I'm getting tired
  of seeing myself exhausted
   I want to keep all the dreams
  that I kept so hard


  Every time I feel that I'm lacking many things,
  most of them, I don't have 


  I lost my strength in my legs and drop down

  I hope these tears will stop running someday.

  someday after this darkness clears up
  I hope the warm sunshine dries these tears

  Everyday I hold out comforting myself,
  "It'll be okay"
  Day by day, it makes me a little more afraid
  I tell myself to believe in myself but I don't   

  Now I don't know how much longer I can hold out
  But wait, it'll come (  it'll come )
  although the night is long, the sun will come up
  someday my painful heart will get well

  
  I hope it helps me out now


  I hope the God will help me  
  I don't have any confidence
  any more to comfort myself

   I hope these tears will stop running someday.

  someday after this darkness clears up
  I hope the warm sunshine dries these tears


  But wait, it'll come ( it'll come )
  although the night is long, the sun will come up
  someday my painful heart will get well
  
 someday
 someday..

hope korang enjoy!! :D
I <3 IU songs. :D
  

ME IS IEYKA NOOR RAHMAN MAKA TAK KENAL,MAKA TAK TAHU LOL :D

Views
ni aku haha :D >>>>>

As-salam.Hai.Hello.Hallo.


Name: SITI ZULAIKHA NOOR BT AB RAHMAN
Birthday Date: 24 Jun 1994
Facebook: Ieyka Noor Rahman


apa lagi ek aku nak cerita dekat korang? mengikut kawan2 aku la kan. aku ni macam gila2 sikit. aku bukan apa. dekat rumah aku ni jenis yang terkongkong.so bila dekat sekolah.aku cuba la express kan diri aku tu. aku serlahkan diri aku sendiri dengan gaya aku.dekat sekolah memang korang akan tengok aku bising je. tapi time dah nak spm tu. bak kata kawan aku dodo ni la, dia kata aku dah senyap sikit la.dia pun pelik.haha!!
but, aku ada tempered aku sendiri.bila aku mengamuk,aku pun kekadang tak dapat nak jadi diri ni waras sikit.hehe.and semua benda yang aku nak,mesti kena dapat.haha!! dasyat kan aku. aku ni kerja asyik tidur.ada some of my friends yang panggil aku sleeepy cat.haha!! ada jugak yang panggil aku kucing gemuk. :P aku tak ada la gemuk sangat.aku rasa la.hehe. mesti korang tertanya-tanya kan why must it be kucing? ni because aku suka sangat kucing.hehe.dekat rumah aku je ada 10 ekor kucing.tu dulu la.sekarang ni tinggal 8 ekor.satu mati sebab sakit buah pinggang(jangan gelak ea..this is true story) and lagi satu mati kena langgar.
time tu.aku nangis bagai nak rak.ye la.semua kucing aku tu, lama gila wei hidup ngan aku.lebih la 6 years. dasyat an. ayah aku time nak pujuk aku dia kata cam ni, "ika,jangan la nangis lagi..ayah rasa dah tiba dah waktu dorang sikit2 pergi...ye la.. kucing2 tu semua dah lebih 6 tahun tinggal ngan kita.tengok si comel ngan salem tu,tu kucing veteran tu tinggal dengan kita.mana kucing yang hidup sampai 10 tahun dengan manusia"
lepas habis je ayah cakap.aku terus senyap.hehe


besides, aku ni minat sangat2 nak jadi doktor(but bio susah betul nak dapat A.asyik dapat B+ je)
korang semua tolong la pray for me. aku nak impian aku tercapai.aku suka tengok doktor2 ni kerja.
bagi aku jadi doktor ni best,challenging and banyak lagi.

tapi aim aku yang paling aku nak capai is jadi doc dalam major physician because aku kesian tengok orang2 yang asyik kena potong kaki just because of diabetes(one of them is ayah aku but dia tak ada la sampai kena poting kaki.still try to maintain)
and family aku memang ada pun keturunan kencing manis ni.(risau aku..huhu)



anyway, kalau korang betul2 nak kenal aku.korang add la fb aku.aku ni jenis yang online 24/7.hehe. 

ni fb aku :D add tau.tak payah la segan2 bak kata kawan aku sheena :she's friendly people!! :D"
*haha btw,thanks sheena!!
INI ADALAH HAK MILIK ORIGINAL IEYKA NOOR RAHMAN :D