Thursday, 26 January 2012

KENAPA PEREMPUAN SAHAJA YANG ASYIK DIPERSALAHKAN?

Views


" btw, patotlah zaman sekarang si isteri dok asyik kene terajang. rupenye perempuan zaman
sekarang tak sayang mulot."



ayat kat atas ni buat aku HOT sikit!! agak2 la wei. not all perempuan yang macam tu. kadang2

lelaki belasah perempuan sebab :



  1. he's drunk 
  2. tak boleh nak terima nasihat isteri dia 
  3. dia panas baran and kemungkinan besar dia ada tanda2 awal nak jadi gila
  4. dia nak lepaskan stress dia kat bini dia 
    (yang ni betul2 dia GILA!!)
  5. dia fikir hanya dia je yang betul dan konon nya terasa yang pride diri dia tu dah tercemar. 


aku memang bosan betul la bila dengar macam2 rumor tentang suami pukul and belasah isteri

ni. kadang2 aku terfikir juga, yang dorang ni memang suka hati je ek nak pukul bini dorang

because dorang rasa yang bini dorang tu hak milik total dorang. dorang ni tak fikir ke perasaan

bini dorang yang teraniaya tu. dorang ingat dorang punya bini tu patung hidup ke? suka hati

kalau nak buat apa2 pun. aku respect gila2 la dekat isteri yang tak nak diceraikan oleh suami

dia just because fikir pasal anak2. bayangkan betapa besarnya pengorbanan seorang ibu

walaupun diri dia kena seksa dengan teruk !! besides, aku terfikir jugak, orang lelaki ni tak fikir

ke cons perbuatan dorang tu? takkan semuanya ikut emosi. tak kesian ke tengok bini dorang lebam2 and nangis bagai nak rak tahan sakit? aku pelik betul la. so, guys out there, please have

some humanity and be gentle towards women. we're weak and we need someone like you to

protect us.






girl: awak, saya ada benda nak cakap dekat awak.

boy: apa dia sayang?
girl: awak jangan marah saya tau. i'm pregnant.

boy:shit!! how could this happen. kan I dah suruh you makan pil perancang tu. DAMN!! so, awak

nak saya buat apa? bertanggungjawab atas awak? macam tu?

girl: ye la. baby dalam perut saya ni kan anak awak.

boy: it's over between us. aku dah tak kisah pasal kau. lantak kau la. sama ada kau nak jaga,

gugurkan atau buang je baby tu, tu hal kau. dah aku nak blah!! jangan contact aku lagi. aku

tak nak kenal dengan perempuan sundal macam kau lagi.
girl: (menangis macam orang gila) awak jangan la macam ni!! jangan la tinggal kan saya.



yang ni lagi satu situation yang bagi aku bapak unfair gila!! dah tahu buat salah tu sama2, tanggung la sama2. ni tak, mesti perepuan je yang kena. aku bila tengok situasi macam ni dalam drama, movie or paper, aku speechless. aku kesian dengan perempuan tu and geram gila denagn lelaki tu. padahal, bagi aku la, seks ni mesti la lelaki yang start, betul tak? takkan la perempuan tu nak tergedik-gedik lose her virginity kalau bukan lelaki yang goda and ambil kesempatan atas dorang. bila perempuan tu dah pregnant mesti boyfriend dia akan tinggalkan dia. mostly la guys out there akan buat macam ni. and bila dorang nak kahwin, dorang nak cari perempuan yang baik2 je. habis tu, korang tak fikir ke about perempuan yang korang dah tinggalkan macam habis madu sepah dibuang tu? seriously, i'm pity with these girls. ye la. memang confirm la future dorang gelap gila2 and some of them kena buang from family gara2 nafsu binatang korang tu.hey guys yang jenis macam ni, memang mimpi la ALLAH nak bagi korang isteri yang baik2.korang kena ingat ayat ni,




" lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik, perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik, lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, dan perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat."




please, bare in mind sentence ni. ALLAH tu MAHA ADIL. mesti ada yang disagree kan? to me la kan, kalau lelaki tu jahat and then dia kahwin dengan perempuan yang baik but lepas tu dia turn to be a very nice guy and no more jahat2 ni, ALLAH belum klasifikasikan dia lelaki jahat lagi. bukan tu je, ada jugak yang lelaki yang jahat dapat perempuan yang baik but dia lansung tak ada inisiatif and kesedaran nak berubah. yang ni pulak bagi pendapat aku la kan, ALLAH nak uji both of them. tapi lelaki yang jahat ni, tak payah la brag sangat because korang dapat bini yang baik walaupun korang jahat. hukuman tu takkan terlepas la. maybe bukan hari ni or esok lusa but maybe hukuman korang tu akan terbalas masa dekat akhirat nanti. tips untuk elak daripada all the bad situations ialah korang pandai2 la fikir dan jaga diri korang tu. kawal sikit nafsu korang. but kalau korang dah terlanjur, memang dah tak boleh nak undur. benda yang dah lepas, biarkan sahaja ia berlalu. yang pastinya, korang kena la cepat2 bertaubat kepada ALLAH. lagi satu, kalau siapa yang dah ada baby tu, tak payah la buang baby tu. kesian doe aku tengok baby yang comel2 mati. cuba korang fikir berapa banyak dosa korang kalau korang ambil tindakan BODOH tu.




okay that's all pendapat aku bagi post yang ni. :)

to guys out there, please be more responsible in the future.

peace yo!!










2 comments:

you have a comment for me? booya!!! sila3. jangan malu2.. :D

INI ADALAH HAK MILIK ORIGINAL IEYKA NOOR RAHMAN :D