Wednesday, 22 February 2012

WATCH YOUR STEP IEYKA!!

Views
WOW!! it's almost already the end of the February. Suddenly, I realize that they are 30 days more or less for the SPM results to come out. shaking3. hardcore shaking!! berpeluh satu badan ni. ini adalah saat yang paling gentar. results dah nak dekat tapi apa preparation yang awak dah buat ieyka noor rahman? itu dia!! otakku mula bertanya. aku pun baru sedar. apa yang dah aku buat masa cuti ni?

cuba buat checklist sikit:

belajar masak? haram aku tak reti lansung.yang aku tahu masak maggi je la. repair german language? ada la. sikit. okay what. at least exam A1 tu dapat la juga good.hehe. tapi bila sara and the gang datang, kenapa tiba2 aku speechless? that's mean aku belum cukup bagus lagi la tu. -,-. tapi aku ada juga buat baik. aku ajar Aliya addmath. and she said, credits to me, now she improved a lot. haha. you're welcome sister!!
apa lagi ek yang aku dah buat cuti dua bulan ni? WOW lagi sekali ieyka!! tahniah!! anda telah membazir banyak gila masa anda.

hiburan Korea drama, musics, facebook, sims social,twitter and much more of hiburan akan mengheret anda jatuh tangga terjelepok satu hari nanti. one day ieyka. bare in your mind !!

ouch!! what am I suppose to do? suddenly aku jadi blank gila. kadang2, aku sendiri dah tak dapat determine apa yang aku nak. apa kemahuan aku yang sebenarnya. otakku jadi dizzy and messy.

masa sarah leis datang rumah, dia ada tanya. "Ieyka, have you decide what course you wanna take?". time tu baru aku sedar, cuti yang sepatutnya aku manfaatkan ni, aku selalu bazirkan and do lots of stupid things. I wasted my precious 24/7. now I realized that what a stupid fool girl am I.

ARGH!! aku rasa cuti ni dah macam tak ada life. terperuk duduk kat rumah. tak buat apa2. aku ada la juga search for scholarship but most of it for those yang ambil STPM. for SPM leavers kena tunggu results keluar dulu.  aku try tengok2 and blogwalking tips for interview, but I just lack of confidence. ya la, kalau kat sekolah tu boleh la juga jumpa kawan2. at least boleh la practice dengan kawan2, ni duduk rumah aku nak cakap dengan siapa? dengan kucing aku? alih2 dorang akan menguap depan aku then blah macam tu. lagipun dorang bukannya fahamsangat bahasa manusia, yang dorang faham just bila nak makan je. bila cakap depan cermin tiba2 rasa macam orang gila.

apa yang patut aku buat? aku cuba la nak jot down segala tips yang useful but sometimes I don't know what to do. bila dah ada buku and pen dekat tangan, tiba2 jadi blur. aku nak buat sebenarnya ni?

kadang2 bila baca experience orang yang dah pergi interview tu, aku terfikir, macam mana la aku nantikan? aku ada juga search mana2 pusat yang buat english course. aku nak improve aku punya english. bila aku tengok youtube aku jealous tengok kemantapan ANWAR HADI and AIMAN AZLAN punya english. even though dorang state yang dorang pun bayak buat practice but to me they still one step in front of me.not just one maybe lots of step that they have took.

otak aku dah jadi lembab, otak aku dah tak function macam dulu. otak, i miss you alot. bila boleh aku gunakan otak aku ni balik?

Dear ALLAH,

Please give me a chance to continue my study and be an excellent person. I always wanted to be a doctor because I want to help my people. I  don't want to waste my brilliant brain for just doing nothing. I beg you your merciful. You're the greatest and always be.

AMIN.

1 comments:

you have a comment for me? booya!!! sila3. jangan malu2.. :D

INI ADALAH HAK MILIK ORIGINAL IEYKA NOOR RAHMAN :D