Wednesday, 5 June 2013

INFO FOR BUDAK2 YANG NAK ENTER KOLEJ MARA SEREMBAN

Views
Guten Tag!! Heute mache ich ein... (ooppsss terspeaking german pula.. :p)

Hai awak!!!  awak yang berada di depan laptop.. sedang membaca post ini.. selamat datang ke dunia fantasi realiti Ieyka Noor Rahman.. dah stop it!! merepek je aku ni..

okay kanak2 riang yang tersesat to my blog because you wanna know about this tua berkurun  grey colour college called Kolej MARA Seremban..



Kolej MARA Seremban ni ada dua course.. satu International Baccalaureate or typical, people say it IB and another one is A-Level.. (duhhh ieykaaaaa.. everybody knows that.. it is wayyy obvious)        



http://adiharriman.com/blog/?p=4133 this link shows gambar bilik and dtho hall.

Hidup kami di KMS ni macam budak sekolah.. tak macam budak U.. and I'm sorry ( nak cakap awal2 ni) because most of the time in this post, I will talk about IB programme more than A-Level because I'm taking IB, FYI!!! :p ( maybe all about IB I guess...kekeke)

kitaorang pergi sekolah pakai baju kurung BIASA.. no any trend2.. baju kebaya is not allowed..baju jarang2 pun sama.. macam exactly kau-duduk-kat-asrama-punya-style and tudung boleh buat gaya apa2 pun sekali and you can wear shawl, pashmina and what so ever you wanna wear..thats only for girls..if guys nak cuba pun boleh..haha and for guys usually they wear pakaian orang nak pergi pejabat tu.. formal punya.. and guess what people!!! we are compulsory to wear kasut kulit color black or dark chocolate!!!! muahaha.. hambik kau!! hidup sejiban macam kat sekolah.. for those yang take IB.. anda akan melalui zaman persekolahan di mana anda akan rasa seperti anda ambil SPM kali   kedua but susah nak MAMPUS plus with all benda2 merepek yang IB Programme demand!!! pffftt... Okay basically every junior nak tahu about KMS ni kan.. Ada macam2 questions yang berlegar kat Dalam otak korang..so sebagai senior to be anda2 semua.. Saya nak invite anda ke group Geng KMS..dekat dalam group ni Ada banyakkkkkkkk senior..kalau korang rajin..korang boleh la scroll post2 yang Ada tu ke bawah..di mana terdapat segala pertanyaan kita orang yang dah berabad tu tentang preparation nak masuk college.. All the best!!!

and for class.. we start at 8 in the morning and end at 2.20 pm (for IB), A-Level start at 8 in the morning and end at 1.30 pm.. dapat rasa and bayangkan tak anda macam kat sekolah?? and FYI lagi, we have recess bebeh!!! usually start at 10.30 and end at 11.00.. 30 minutes of freedom should I say.. no cafe (ada actually but usually teachers je yang pergi pak din's corner tu) and usually people will eat at the Dewan Selera@ DS or they buy some kuih-muih at the ko-op... we have timetable.. and our class is not fixed.. always berpindah randah.. turun naik tangga spiral yang memenatkan tu.. perghhhh... aku pun pelik kenapa aku tak kurus2 duduk kat KMS ni... persoalan yang tak terjawab dari dulu sampai sekarang..haha..for IB students.. I have good news also bad news for you guys.. the good news is we don't have classes at night but... the bad news is we have consultation hours in the evening from 3.30 until 5.00.. take that people!!! macam 'prep'.. but ada cikgu..siapa yang duduk asrama tahu lah perasaan dia macam mana...haha thats the everyday routine . ( balik hostel..memang satu je jawapan dia.. PENGSAN!!!)










5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Salam Kak, saya dlm proses nk msuk kms utk applied sc. Adakah saya dlm pathway yg betol sb saya cdg nk stadi biomedical sc..or is biomedical sc considered as a health sc field? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Im waiting foe the answer too :D sebab saya otw interview applied science jugak but i dont know applied science boleh menghala ke mana heheh

      Delete
    2. And now Liyana is the Vice Presiden of the SRC year 2014/2015..

      Delete
    3. And now Liyana is the Vice Presiden of the SRC year 2014/2015..

      Delete

you have a comment for me? booya!!! sila3. jangan malu2.. :D

INI ADALAH HAK MILIK ORIGINAL IEYKA NOOR RAHMAN :D